Ingrediente

3-4 fő
600 g făină
35 ml lapte
30 g drojdie
50 g zahăr
10 g sare
300 g unt
250 g zahăr
100 g cacao
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Melci cu cacao

  • Melci_cu_cacao

Răcim untul până când devine pe jumătate întărit, apoi îl aşezăm între două coli de hârtie de copt şi-l întindem, obţinând un blat dreptunghiular, gros de 1/2 cm, apoi îl punem înapoi, în frigider.
Încălzim puţin laptele, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr şi drojdia (o fărâmiţăm şi o punem deoparte, pentru zece minute).
Amestecăm făina cu restul zahărului şi cu sarea. Adăugăm drojdia dizolvată şi frământăm amestecul. Formăm o bilă din aluat, o aplatizăm şi o punem în frigider, pentru circa o oră, ca să aibă aceeaşi temperatură ca untul. Întindem aluatul, aşezăm untul în mijloc şi-l acoperim cu marginea aluatului, astfel încât untul să fie acoperit peste tot, apoi întindem aluatul. Îl îndoim, ca o scrisoare, apoi îl punem în frigider. Îl întindem din jumătate în jumătate de oră, de trei ori, având grijă să începem întinderea rotind aluatul cu 90 de grade. După cele trei întinderi, obţinem un aluat de 1 cm grosime, îl stropim cu apă şi-l presărăm cu cacao şi zahăr. Să avem grijă, să lăsăm goală o fâşie de 1 cm la marginea aluatului, pe care să o ungem la final cu apă, ca să îl lipim. Rulăm aluatul şi tăiem discuri.
Aşezăm melcii într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi îi apăsăm puţin cu mâna umezită. Îi lăsăm la dospit, la temperatura camerei, timp de două ore. Dacă mijlocul lor se ridică, îi apăsăm încă odată, apoi îi coacem în cuptorul încălzit la 220 de grade, timp de 20 de minute, până când vor fi gata.

Scrieţi un comentariu!