Ingrediente

3-4 fő
300 ml lapte
300 ml frişcă lichidă
1păstaie de vanilie
6gălbenuşuri
100 g zahăr
 Pentru spumă: 6 albuşuri
150 g zahăr
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Lapte de pasăre

  • Lapte_de_pasare

Laptele şi frişca lichidă se pun la fiert la foc mic, cu miezul unei păstăi de vanilie. Albuşurile se bat spumă cu robotul de bucătărie, iar când începe să se formeze spuma, se adaugă câte o lingură de zahăr, ca să se obţină o spumă strălucitoare. Cu ajutorul a două linguri, se formează găluşte şi se introduc în laptele cu vanilie. Este important să nu fiarbă. Găluştele se întorc, apoi se pun pe un grilaj. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr, apoi se adaugă laptele, printr-o strecurătoare. Amestecul se toarnă înapoi într-un vas curat şi se pune pentru câteva minute pe foc, pentru îngroşare.

Scrieţi un comentariu!