Ingrediente

3-4 fő
300 ml lapte
300 ml frişcă lichidă
1păstaie de vanilie
6gălbenuşuri
100 g zahăr
200 g ciocolată amară
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Îngheţată de casă

  • inghetata_de_casa

Laptele şi frişca lichidă se pun la fiert la foc mic, cu miezul unei păstăi de vanilie. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr, apoi se adaugă laptele, printr-o strecurătoare. 
Amestecul se toarnă înapoi într-un vas curat şi se pune pentru câteva minute pe foc, pentru îngroşare.  
În crema de vanilie caldă se amestecă ciocolata amară. Se lasă la răcit, apoi amestecul se pune într-un aparat de făcut îngheţată. În timp ce lucrează aparatul, se poate prepara un barot de alune pentru îngheţată. 


Scrieţi un comentariu!