Ingrediente

3-4 fő
600-800gr fleică de porc, desfăcută pentru umplere
100gr ficăţei de pui
3chifle
1ou
3cepe
4căței de usturoi
1legătură de pătrunjel proaspăt
100gr slănină afumată
200gr arpacaș
200gr spanac proaspăt
500 ml supă de bază de carne
30gr pastă de roşii
100 ml ulei
 sare
 piper măcinat
 chimen seminţe
 puţină făină
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Fleică umplută şi arpacaș cu spanac

  • Fleica_umpluta_si_arpacaa_cu_spanac

Călim o ceapă tocată mărunt în grăsimea obţinută din topirea slăninii afumate tăiată în cubuleţe. Adăugăm usturoiul pisat şi ficăţeii de pui. Amestecăm bine cu chiflele înmuiate în apă, cu oul şi cu pătrunjelul tocat mărunt. Cu ajutorul unui poş, umplem fleica cu acest amestec. Asezonăm fleica cu sare şi piper, presărăm chimen, apoi o aşezăm în tavă şi punem alături restul de ceapă feliată. Stropim cu puţin ulei şi apă, apoi o dăm la cuptor, la 180 de grade, 90 de minute. Între timp, călim cu puţin ulei arpacaşul, îl condimentăm cu sare şi usturoi pisat, apoi completăm cu apă şi supă. Lăsăm să fiarbă, iar când e gata, adăugăm spanacul proaspăt. Punem sosul de lângă fleică într-o oală, adăugăm pasta de roşii, apoi puţină făină şi apă şi-l fierbem până când se îngroașă puțin. La servire, aşezăm carnea feliată pe arpacaș şi o stropim cu sosul de carne.

Scrieţi un comentariu!