Ingrediente

3-4 fő
400 g carne tocată
4dovlecei mai mici
1ceapă mai mică
8felii de brânză
 un pic de pastă de roşii
 sos de soia
 sos Worchestershire
 oregano
 busuioc
 rozmarin
 ulei, sare, piper
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Pizza de cartofi

    Spălăm cartoful şi-l feliem subţire. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie care poate fi pusă în cuptor. Aşezăm feliile de cartofi, apoi presărăm peste ele...

    mai departe
  • Rulou de vinete cu sos condimentat de roșii

    Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei o tavă termorezistentă de 20x30 cm. Pentru sosul de roşii, încălzim o lingură de ulei de măsline într-o...

    mai departe
  • Ouă poşate

    Pentru baia de aburi, punem apă într-un vas peste care aşezăm un vas mai mic. Punem gălbenuşurile în vasul aflat deasupra apei reci şi adăugăm 3 linguri de...

    mai departe

DOVLECEI UMPLUŢI CU CARNE ŞI CU MIRODENII

  • DOVLECEI_UMPLUtI_CU_CARNE_sI_CU_MIRODENII

Într-o tigaie se pune la călit ceapa tăiată mărunt, până devine transparentă. 
După aceea, se adaugă carnea tocată, se presară cu sare, piper, oregano, rozmarin (sau alte condimente, după gust). 
Se adaugă bucăţile scobite şi mărunţite de dovlecei, pasta de roşii, sos de soia şi sos Worchestershire. 
Dacă pasta de roşii e prea acră, se adaugă puţin zahăr şi se lasă la călit până se înmoaie totul. 
Amestecul se introduce în dovleceii scobiţi, se pun pe tavă, deasupra se pun felii de brânză şi se prăjesc în cuptor până când dovleceii se înmoaie (se verifică cu o furculiţă). 
Se servesc cu cartofi la cuptor sau cu cartofi prăjiţi.

Scrieţi un comentariu!