Ingrediente

3-4 fő
2căni (250 ml) făină de patiserie
2căni de dovlecei raşi
3/4cană de zahăr
 o cană de lapte
 un plic de praf de copt cu condimente pentru turtă dulce
2linguri de scorţişoară
2ouă
2linguri de pudră de cacao
2linguri de ulei
2linguri de gem (poate fi şi un gust mai intens)
 gem (pentru a unge prăjitura)
 zahăr pudră (pentru presărat) sau sos de ciocolată
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

DESERT DE TURTĂ DULCE, DOVLECEI ŞI GEM

  • DESERT_DE_TURTa_DULCE_DOVLECEI_sI_GEM

Toate ingredientele, inclusiv gemul, se amestecă şi se toarnă într-o tavă unsă şi presărată cu făină. 
Se pune în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute (se verifică cu acul). 
După aceea, prăjitura se taie în două şi se unge cu gem. 
La sfârşit, se presară cu zahăr pudră sau se toarnă sos de ciocolată peste ea.

Scrieţi un comentariu!