Ingrediente

3-4 fő
800 g făină
3ouă
150 g iaurt
 o jumătate pahar ulei
2linguriţe de sare
50 g drojdie
100 ml lapte
2linguriţe zahăr
 untură
 telemea sărată
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Uscăţele din Gura Râului

    Pentru aluat se bat 4 gălbenuşe şi un ou întreg. Se adaugă un vârf de cuţit de sare, 35-40 g unt, făină cât cuprinde. Se frământă bine şi se trânteşte pe masă...

    mai departe
  • Pogăcele cu jumeri

    Se amestecă cu telul 2 ouă întregi, o jumătate de linguriţă de sare, 2-3 linguriţă chimen, 3 linguri apă rece, 200 g jumeri măcinate, 100 g unt şi o jumătate...

    mai departe
  • Placinta cu branza de la Gura Raului

    Se face maiaua din 35 g drojdie dizolvat într-un pahar de lapte şi se toarnă peste 1 kg de făină. Se frământă bine, se adaugă 400 ml lapte, 3 ouă întregi şi 1...

    mai departe

Chifle sârbeşti cu brânză

  • chifle_sarbesti_cu_branza

Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ şi 2 linguriţe zahăr. Aluatul bine frământat se împarte în 12 bile egale. Se întind sferele de aluat în forma unui disc. 6 foi rotunde de aluat se ung cu untură şi se pun una peste alta. Se mai întinde aluatul şi se taie în 28 de bucăţi. Pe fiecare bucată se pune telemea sărată şi se rulează în formă de cornuleţe. Cornuleţele se aşează în tavă şi se lasă la crescut o oră. Se pune la cuptor la 200 C până devin aurii.

Scrieţi un comentariu!