Ingrediente

3-4 fő
800 g făină
3ouă
150 g iaurt
 o jumătate pahar ulei
2linguriţe de sare
50 g drojdie
100 ml lapte
2linguriţe zahăr
 untură
 telemea sărată
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Sărățele săsești

    Se prepară un aluat dintr-un  kg de făină, 60 g drojdie dizolvată în 2 linguri de apă. Se adaugă 3 gălbenuşe, 1 lingură de sare, 2 linguri smântână, 600 g unt....

    mai departe
  • Hencleș cu mere

    Se prepară un aluat dintr-un kg de făină, 4 ouă, 2 întregi şi 2 gălbenuşuri, 50 g drojdie dizolvată în lapte călduţ cu puţin zahăr. Se mai adaugă lapte cât...

    mai departe
  • Mălai tradițional din Alămor

    Se amestecă 500 g făină de mălai, o linguriţă de sare, 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 50 g ulei, un praf de copt. Se amestecă bine şi se adaugă aproximativ 500 ml...

    mai departe

Chifle sârbeşti cu brânză

  • chifle_sarbesti_cu_branza

Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ şi 2 linguriţe zahăr. Aluatul bine frământat se împarte în 12 bile egale. Se întind sferele de aluat în forma unui disc. 6 foi rotunde de aluat se ung cu untură şi se pun una peste alta. Se mai întinde aluatul şi se taie în 28 de bucăţi. Pe fiecare bucată se pune telemea sărată şi se rulează în formă de cornuleţe. Cornuleţele se aşează în tavă şi se lasă la crescut o oră. Se pune la cuptor la 200 C până devin aurii.

Scrieţi un comentariu!