Ingrediente

3-4 fő
800 g făină
3ouă
150 g iaurt
 o jumătate pahar ulei
2linguriţe de sare
50 g drojdie
100 ml lapte
2linguriţe zahăr
 untură
 telemea sărată
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Pandișpan cu mere și nucă

    Se amestecă 4 ou întregi 200 g zahăr, 200 g iaurt, 200 ml ulei. Se mai daugă o jumătate de linguriţă bicarbonat stins cu oţet, 200 g nucă măcinată şi 3-4 mere...

    mai departe
  • Plăcintă cu rabarbăr

    Pentru blat se separă 5 albuşuri de gălbenuş, se bat spumă albuşurile cu 10 linguri de zahăr. Separat se freacă 5 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr, se adaugă...

    mai departe
  • Placinta cu branza de la Gura Raului

    Se face maiaua din 35 g drojdie dizolvat într-un pahar de lapte şi se toarnă peste 1 kg de făină. Se frământă bine, se adaugă 400 ml lapte, 3 ouă întregi şi 1...

    mai departe

Chifle sârbeşti cu brânză

  • chifle_sarbesti_cu_branza

Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ şi 2 linguriţe zahăr. Aluatul bine frământat se împarte în 12 bile egale. Se întind sferele de aluat în forma unui disc. 6 foi rotunde de aluat se ung cu untură şi se pun una peste alta. Se mai întinde aluatul şi se taie în 28 de bucăţi. Pe fiecare bucată se pune telemea sărată şi se rulează în formă de cornuleţe. Cornuleţele se aşează în tavă şi se lasă la crescut o oră. Se pune la cuptor la 200 C până devin aurii.

Scrieţi un comentariu!