Ingrediente

3-4 fő
800 g făină
3ouă
150 g iaurt
 o jumătate pahar ulei
2linguriţe de sare
50 g drojdie
100 ml lapte
2linguriţe zahăr
 untură
 telemea sărată
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Chec aperitiv

    Se freacă 100 g unt şi se adaugă pe rând 6 gălbenuşe. Apoi se pun 4 linguri de făină şi un pachet praf de copt, se adaugă 400 g caşcaval tocat mărunt şi 400 g...

    mai departe
  • Plăcinta de post Uţa

    Se curăţă şi se răzuie 1 kg şi jumătate de mere apoi se adaugă 5 linguri de zahăr şi o linguriţă de scorţişoară. Se amestecă într-un bol separat o cană de...

    mai departe
  • Cesnița sârbească

    Pentru foile de cesniţă se prepară un aluat dintr-un kg de făină, o linguriţă de sare şi apă cât cuprinde şi se frământă bine până când aluatul se desprinde de...

    mai departe

Chifle sârbeşti cu brânză

  • chifle_sarbesti_cu_branza

Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ şi 2 linguriţe zahăr. Aluatul bine frământat se împarte în 12 bile egale. Se întind sferele de aluat în forma unui disc. 6 foi rotunde de aluat se ung cu untură şi se pun una peste alta. Se mai întinde aluatul şi se taie în 28 de bucăţi. Pe fiecare bucată se pune telemea sărată şi se rulează în formă de cornuleţe. Cornuleţele se aşează în tavă şi se lasă la crescut o oră. Se pune la cuptor la 200 C până devin aurii.

Scrieţi un comentariu!