Ingrediente

3-4 fő
800 g făină
3ouă
150 g iaurt
 o jumătate pahar ulei
2linguriţe de sare
50 g drojdie
100 ml lapte
2linguriţe zahăr
 untură
 telemea sărată
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Prăjitura Regina Maria

    Se face primul blat din 5 ouă se mixează albuşele cu 5 linguri de zahăr, se pun pe rând cele 5 gălbenuşe, 5 linguri făină şi un pachet praf copt. Se rade o...

    mai departe
  • Uscăţele din Gura Râului

    Pentru aluat se bat 4 gălbenuşe şi un ou întreg. Se adaugă un vârf de cuţit de sare, 35-40 g unt, făină cât cuprinde. Se frământă bine şi se trânteşte pe masă...

    mai departe
  • Plăcintă cu rabarbăr

    Pentru blat se separă 5 albuşuri de gălbenuş, se bat spumă albuşurile cu 10 linguri de zahăr. Separat se freacă 5 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr, se adaugă...

    mai departe

Chifle sârbeşti cu brânză

  • chifle_sarbesti_cu_branza

Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ şi 2 linguriţe zahăr. Aluatul bine frământat se împarte în 12 bile egale. Se întind sferele de aluat în forma unui disc. 6 foi rotunde de aluat se ung cu untură şi se pun una peste alta. Se mai întinde aluatul şi se taie în 28 de bucăţi. Pe fiecare bucată se pune telemea sărată şi se rulează în formă de cornuleţe. Cornuleţele se aşează în tavă şi se lasă la crescut o oră. Se pune la cuptor la 200 C până devin aurii.

Scrieţi un comentariu!