Ingrediente

3-4 fő
1porţie de foitaj (1 pachet, din magazin)
 cca. 2 linguri de ulei
 cca. 2 linguri de zahăr tos
 
 Pentru cremă:
3gălbenuşuri
 seminţele dintr-un baton de vanilie
50 g zahăr de copt
20 g făină
20 g amidon alimentar
30 ml lapte
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Cremşnit franţuzesc (millefeuille)

  • Cremsnit_frantuzesc_millefeuille

Ungem subţire o hârtie de copt cu ulei, apoi o aşezăm pe o placă de copt, pe care punem foitajul. O ungem şi pe aceasta cu puţin ulei şi o presărăm cu zahăr tos. O acoperim cu o altă hârtie de copt şi o apăsăm cu o altă placă de copt sau cu o tavă. O punem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 15 minute. O scoatem din cuptor, scoatem hârtia de deasupra, întoarcem foitajul şi presărăm cu zahăr şi această parte. Punem înapoi hârtia şi placa, apoi o mai punem înapoi, în cuptor, pentru zece minute. Apăsăm foitajul cu o placă de copt sau cu o tavă, ca să nu se ridice în timpul coacerii. După ce o scoatem din cuptor, scoatem hârtia şi placa de copt, aşezăm cu grijă foitajul rumenit pe masă şi-l tăiem cu un cuţit ascuţit în dreptunghiuri egale. 
Pentru cremă, amestecăm într-o oală medie gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, până când obţinem o cremă albă, la care adăugăm făina şi amidonul şi le amestecăm până când dispar cocoloaşele. Fierbem într-o altă oală laptele, apoi îl adăugăm treptat la amestecul de ouă. Fierbem amestecul la foc mediu, amestecând continuu. Răcim crema, o punem în poş şi umplem foitajele, folosind trei-patru straturi pentru o prăjitură.

Scrieţi un comentariu!