Ingrediente

3-4 fő
300 g de biscuiţi cu ovăz, măcinaţi
2banane mari, coapte
 zahăr brun, zahăr tos pentru caramelizare
1tub de lapte condensat cu zahăr (dacă aveţi, conservă de lapte condensat caramelizat)
200 ml smântână dulce de 35%
1tabletă de ciocolată de menaj, pentru decorare
 
 Pentru crema de vanilie:
3gălbenuşuri
1ou întreg
75 g zahăr
 seminţele unui baton de vanilie (măcinătură de vanilie)
50 g amidon
350 ml lapte gras
150 ml smântână dulce de 35%
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Cremă Banoffee

  • Crema_Banoffee

Punem laptele şi smântâna dulce la fiert pentru cremă. Batem cu un tel ouăle, zahărul, vanilia şi amidonul, până obţinem o spumă. Când laptele începe să fiarbă, îl scoatem de pe foc şi-l adăugăm încet la ouă, amestecând continuu.
Punem înapoi amestecul în vasul în care am fiert laptele şi amestecând continuu, îl fierbem, până când se îngroaşă, ca o budincă. Îl lăsăm să se răcească.
Măcinăm biscuiţii, feliem bananele.
Călim bananele cu unt într-o tigaie de teflon şi le presărăm cu zahărul brun.
Când zahărul s-a topit, adăugăm laptele condensat şi fierbem totul.
Facem frişca.
Împărţim în pahare firimiturile de biscuiţi, peste care punem amestecul de banane.
Turnăm peste ele cremă de vanilie din plin, apoi finalizăm cu frişcă.
Decorăm cu ciocolată de menaj ras.

Scrieţi un comentariu!