Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat:
500 g făină albă
2 l ulei de floarea soarelui pentru prăjit
 Sare după gust
10gr drojdie de bere (drosdie proaspata)
20 ml lapte
250 ml apă rece
 
 Pentru sosul de roșii:
2linguri de ulei de măsline
600 g pulpă de roșii
1legătură de busuioc proaspătă
 Sare după gust
 
 Pt umplutura:
100 g pecorino rasă
200 g mozzarella
100 g urdă de vacă
 Piper negru după gust

Reţete asemănătoare

  • Lasagna

    Prăjim pancetta tăiată mărunt în ulei de măsline amestecat cu puţin unt. Adăugăm ceapă albă tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. Dăm pe răzătoare morcovii şi...

    mai departe
  • Lasagna de vinete alla Siciliana

    Se curata si se taie subtire ceapa Se pune o tigaie pe foc cu ulei de masline Se adauga ceapa  Lasam ceapa sa se faca trasparenta , ne ajutam cu un pic de apa...

    mai departe
  • Penne de Primavera

    Se taie rosiile pe jumatate si punem sare peste ele Se pun pastele la fiert in apa sarata  Taiem felii de speck foarte subtiri Se pune uleiul in tigaie  Se...

    mai departe

Colțunași cu mozzarella și ricotta

  • Coltunasi_cu_mozzarella_si_ricotta

Întâi se face un sos simplu de roșii. Într-o tigaie se pune uleiul de măsline la încălzit, se adaugă pulpa de roșii, busuiocul și se sărează după gust. Se lasă la fiert aproximativ 15 minute. 
Aparte, într-un bol se amestecă: mozzarella, urda de vacă și pecorino.
Se face un aluat din făina albă, apă rece, sare și drojdia disolvată în lapte călduț.
Se lasă la dospit până aluatul crește dublu în volum. Apoi se întinde destul de subțire si se taie în formă de cerc.
În mijlocul cercul de aluat se pune la rând: un pic din compoziția de brânză, un pic din sosul de roșii, apoi din nou compoziția de brânză și la sfârșit tot sosul de roșii. Se umezesc marginile cu un pic de apă și se închid în formă de semilună .
Se prăjesc în ulei și se servesc calde.

Scrieţi un comentariu!