Ingrediente

3-4 fő
100 g carne tocată de porc
1morcov fiert
1pătrunjel fiert
1/4varză creaţă fiartă
400 g făină
100 ml lapte
150 ml apă
25 g drojdie
50 g unt topit
1ceapă
0,5litru ulei
200 ml smântână
200 ml iaurt
2căţei de usturoi
2mănunchi e pătrunjel
1lingură muştar
 sare
 piper măcinat
 nucşoară măcinată
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Colţunaş umplut cu carne şi legume (piroşcă)

  • Coltunas_umplut_cu_carne_si_legume

Dizolvăm drojdia cu lapte călduţ, apoi o amestecăm cu apa, untul topit, un pic de sare şi făina, obţinând un aluat elastic. Îl lăsăm la dospit. Prăjim carnea cu ceapa tocată, apoi adăugăm legumele mărunţite. Condimentăm cu sare, piper, nucşoară şi muştar. O călim bine, după care o punem deoparte, să se răcească. Întindem aluatul şi tăiem discuri pe care punem umplutura, le închidem şi apăsăm marginile. Le ungem cu ouă, apoi le coacem în cuptor, la 180 de grade, timp de 25-30 minute, până devin rumene, sau le putem prăji în ulei fierbinte, în 5-10 minute. Amestecăm smântâna cu iaurtul, sarea şi usturoiul zdrobit, apoi adăugăm pătrunjel tocat mărunt.

Scrieţi un comentariu!