Ingrediente

3-4 fő
 Ingrediente:
1 kg de făină 550
 cca. 550 ml apă
 maia fluidă 300 g
 drojdie 20 g
 sare 20 g
 ulei de măsline 30 ml
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Pâine integrală de secară

    Amestecăm bine ingredientele. Obţinem o cocă lipicioasă din care, cu mâna dată cu făină, rupem bucăţi mai mari, apoi le dăm din belşug cu făină. Le lăsăm la...

    mai departe
  • Pâine integrală de grâu

    Amestecăm apa cu maiaua, apoi mixăm acest amestec cu făina. Frământăm bine aluatul. Lăsăm să se odihnească 30 de minute, apoi adăugăm sarea şi amestecăm. Lăsăm...

    mai departe

Ciabatta

  • Ciabatta

Amestecăm ingredientele, până obţinem un aluat asemănător cu cel pentru  langoşi. Îl lăsăm la dospit într-un vas mare, împăturindu-l la fiecare oră, repetând de trei ori. După circa 4 ore, scoatem aluatul pe masă, îl împărţim, aşezăm bucățile în tavă şi le coacem timp de 30 de minute, la 250 grade.
Pentru maia, amestecăm 100 g de făină şi 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.

Scrieţi un comentariu!