Ingrediente

3-4 fő
 Ingrediente:
1 kg de făină 550
 cca. 550 ml apă
 maia fluidă 300 g
 drojdie 20 g
 sare 20 g
 ulei de măsline 30 ml
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Pâine integrală de alac

    Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul obţinut. După 2-3 ore de dospit, formăm trei pâinişoare. Le lăsăm 20 de minute să se odihnească, apoi le punem în...

    mai departe
  • Pâine integrală de secară

    Amestecăm bine ingredientele. Obţinem o cocă lipicioasă din care, cu mâna dată cu făină, rupem bucăţi mai mari, apoi le dăm din belşug cu făină. Le lăsăm la...

    mai departe

Ciabatta

  • Ciabatta

Amestecăm ingredientele, până obţinem un aluat asemănător cu cel pentru  langoşi. Îl lăsăm la dospit într-un vas mare, împăturindu-l la fiecare oră, repetând de trei ori. După circa 4 ore, scoatem aluatul pe masă, îl împărţim, aşezăm bucățile în tavă şi le coacem timp de 30 de minute, la 250 grade.
Pentru maia, amestecăm 100 g de făină şi 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.

Scrieţi un comentariu!