Ingrediente

3-4 fő
100 g unt
100 g zahăr brun
100 g făină
100 g nucă măcinată
2linguri coajă de portocală confiată
 
500 g cremă de brânză Philadelphia
100 g zahăr
3linguri făină
3ouă
200 ml smântână
 
1ananas
2linguri zahăr brun
2linguri rom
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Cheesecake cu ananas caramelizat

  • Cheesecake_cu_ananas_caramelizat

Căptuşim cu hârtie de copt şi ungem cu unt fundul unei forme de tort detaşabile, de 20 cm. Amestecăm cu robotul untul şi zahărul, până obţinem o cremă. La turaţie mică, adăugăm nucile tocate, coaja de portocală confiată şi făina. Când s-a format aluatul, îl punem cu mâna acoperită cu făină în tava pregătită, apoi îl punem în cuptorul preîncălzit, la 160 de grade. După 20 de minute, când s-a rumenit un pic, îl scoatem şi-l lăsăm să se răcească, apoi reducem temperatura din cuptor la 150 de grade.
Amestecăm cu robotul crema de brânză şi zahărul, până când obţinem o pastă. Adăugăm pe rând ouăle, apoi, făina. Adăugăm smântâna şi amestecăm totul, până când devine omogen, având grijă să nu introducem bule de aer. Turnăm crema pe blatul de biscuiţi. Învelim blatul cu folie de aluminiu şi-l punem într-o tavă plină cu apă fierbinte. Îl coacem aşa timp de 50 de minute, la 170 de grade, până când mijlocul devine gelatinos. Îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească, îl scoatem din formă şi-l punem în frigider, cel puţin două ore, dar şi mai bine, toată noaptea.
Înainte de servire, tăiem ananasul în bucăţi. Într-o tigaie, topim zahărul, adăugăm ananasul şi romul, apoi încălzim totul, până când se înmoaie şi devin siropoase. Le lăsăm să se răcească, apoi le aranjăm deasupra tortului.

Scrieţi un comentariu!