Ingrediente

3-4 fő
200 g carne tocată de miel
300 g carne tocată de porc
300 g carne tocată de vită
2căței de usturoi
 sare
 piper măcinat
 bicarbonat de sodiu
 ulei
 apă carbogazoasă
2vinete mai mari
3ardei grași roșii (capia)
1ceapă albă
2căței de usturoi
1lămâie
50 ml ulei de măsline
 sare
 piper măcinat
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Cevapi

  • Cevapi

Carnea se presară cu sare și piper, se adaugă usturoi zdorbit, puțin bicarbonat de sodiu, un pic de apă carbogazoasă, și se amestecă bine. Se vor forma mici batoane care se vor prăji într-o tigaie mai mare, în puțin ulei. Se servesc cu sos ajvar și cu legume proaspete (ceapă roșie, castraveți, ardei, roșii, salată).

Ajvar:

Vinetele și ardeii se coc în cuptorul încins, apoi se curăță de coajă. Într-un bol se amestecă bine cu ceapă albă tăiată mărunt, usturoi zdrobit și uleiul de măsline. Se condimentează cu sare, zeamă de lămâie și piper. Se servește cu pâine prăjită sau cevapi.

Scrieţi un comentariu!