Ingrediente

3-4 fő
6cepe albe mari
0,5 kg carne tocată de miel
2chifle
1legătură de coriandru proaspăt
20 g seminţe de pin
100 ml sos de tamarin
500 ml apă
50 g zahăr tos
100 ml ulei de măsline
 sare
 piper măcinat
 scorţişoară măcinată
 chimion măcinat
 seminţe măcinate de coriandru
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Ceapă umplută cu carne tocată de miel

  • Ceapa_umpluta_cu_carne_tocata_de_miel

Cepele se taie în patru. Foile exterioare, mai mari, se fierb în apă sărată, timp de zece minute, apoi se scot şi se pun în apă rece. Miezul cepelor se taie mărunt şi se adaugă la carnea tocată, împreună cu chifla înmuiată, cu seminţele prăjite şi pisate de pin, chimionul şi coriandrul. Se adaugă piper şi sare. În foile de ceapă fierte se pune carnea tocată, apoi se prepară sosul de tamarin, cu zahăr, apă, sare, piper, scorţişoară şi ulei de măsline.
Cepele se aşază într-o tigaie cu pereţi înalţi, se toarnă pe deasupra sosul, apoi se fierb sub capac, la foc mic, timp de 40 de minute.

Scrieţi un comentariu!