Ingrediente

3-4 fő
400 g calamari
2 l ulei de floarea soarelui
200 g făină
 Sare după gust
 Piper după gust
2linguri de ulei de măsline extra virgin
 Suc de 1 lămâie
1lingurită de pătrunjel proaspăt
1lingurită de coriandru proaspăt
  • ușor

Reţete asemănătoare

Calamari prăjite cu sos vinegret

  • Calamari_prajite_cu_sos_vinegret

Se spală bine calamari și se taie rondele. Întâi se sărează și se piperează apoi se trec prin făină. Într-o oală se încălzește bine uleiul de floarea soarelui și se adaugă rondelele de calamari la prăjit .
Între timp se prepară un sos vinegret: într-un blender se mixează uleiul de măsline extra virgin cu sucul de la o lămâie, cu pătrunjel și cu coriandru până se obține un sos uniform.
Inelele de calamari prăjite se servesc cu sosul vinegret.

Scrieţi un comentariu!