Ingrediente

3-4 fő
1vânătă
1ceapă
1apio
1căţel de usturoi
4roşii
1lingură de măsline negre
1lingură de capere
6linguri ulei de măsline
1linguriţă de zahăr
1linguriţă de oţet de vin roşu
1lingură de pătrunjel verde tocat
 sare
 piper
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Cartofi umplute

    Se curăță cartofii și se scobesc în mijloc.  Se prepară umplutura: într-un bol, miezul de la cârnați, mozzarella fărâmițată, busuiocul tocat, parmezanul și...

    mai departe
  • Cartofi franțuzești

    Fierbem cartofii şi ouăle în apă sărată, îi curăţăm şi îi feliem. Între timp, pregătim un sos beşamel din unt, făină şi lapte, sos pe care îl condimentăm cu...

    mai departe

Caponata cu vinete

  • CAPONATA_CU_VINETE

Încălzim ulei de măsline într-un vas cu pereţii groşi.
Tăiem vinetele în cubuleţe şi le prăjim până devin aurii. Le presărăm cu sare şi piper, apoi le scoatem pe o farfurie, acoperită cu un șervet de hârtie (ca să absoarbă uleiul în exces).
În acelaşi vas, turnăm un pic de ulei şi adăugăm ceapa, usturoiul şi ţelina tocate.
Le călim, apoi adăugăm roşiile tăiate cubuleţe. Le condimentăm, apoi le fierbem timp de 15 minute, la foc mic.
Punem în oală vinetele prăjite, apoi caperele şi măslinele.
Adăugăm oţetul şi zahărul, apoi le mai fierbem timp de 5 minute.
Înainte de servire, le presărăm cu pătrunjel verde tocat.

Scrieţi un comentariu!