Ingrediente

3-4 fő
3ouă
120 g unt topit
120 ml ulei vegetal
200 g zahăr
1linguriţă de esenţă de vanilie
400 g făină
2linguriţe de praf de copt
600-700 g gem de caise
3linguri de apă de flori de portocal
150-200 g fulgi de nucă-de-cocos
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Bulgări de zăpadă cu fulgi de cocos

  • Bulgari_de_zapada_cu_fulgi_de_cocos

Ouăle se freacă spumă cu zahăr, apoi se adaugă grăsimile. Ingredientele uscate se adaugă dintr-odată şi se amestecă până se leagă aluatul de biscuiţi. Se formează mici biluţe din aluat şi se aşază pe o tavă căptuşită cu hârtie de copt. La 180°C, se coc până capătă o culoare aurie (aproximativ 10-12 minute). Cât timp se coace prima tavă de bulgăraşi, se pregăteşte siropul: gemul şi apa de flori de portocal se pun pe foc. Dacă gemul are bucăţi mici de pulpă, se strecoară. Biluţele din aluatul de biscuiţiiâ se introduc în siropul cald, apoi se dau prin fulgii de nucă-de-cocos. Se pot face şi bulgări mai mari, lipind cu sirop două bucăţi de biscuiţi. 


Scrieţi un comentariu!