Ingrediente

3-4 fő
400 g carne tocată de porc
150 g pâine
50 ml ulei de măsline
1ceapă albă
50 g stafide
150 ml lapte
2ouă
1măr
50 g gem de caise
 praf de curry
 cuişoare măcinate
 ghimbir măcinat
 scorţişoară măcinată
 sare
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Bobotie

  • Bobotie

Ceapa mărunţită se căleşte în puţin ulei, se adaugă praf de curry, nucşoară, cuişoare, ghimbir şi scorţişoară. 
Se adaugă gemul şi, cu puţină apă, se lasă la fiert câteva minute, după care se adaugă carnea tocată şi pâinea mărunţită. 
Se adaugă stafide şi mere rase, se lasă la fiert sub capac, aproximativ 15-20 de minute. 
Carnea tocată şi contimentată se transferă într-o oală ceramică, iar ouăle amestecate cu lapte se toarnă peste. La 190°C, se coace în 30 de minute. 


Scrieţi un comentariu!