Ingrediente

3-4 fő
200 g făină albă
300 g făină de porumb
2linguriţe de praf de copt
250 g unt
150 g zahăr
1coajă de lămâie
3gălbenuşuri
1lingură de coniac
1linguriţă de extract de vanilie
450 g dulce de leche (lapte condensat caramelizat)
 fulgi de nucă-de-cocos (pentru tăvălirea biscuiţilor)
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Biscuiţi alfajores

  • Biscuiti_alfajores

Untul se amestecă cu zahăr, se adaugă gălbenuşurile, coniac şi vanilie. Se rade deasupra coaja de lămâie. Se încorporează amestecul de făină cu praf de copt, cernut în prealabil.
Aluatul se înveleşte în folie şi se pune la odihnit în frigider pentru un-două ore. Se întinde şi se formează mici cercuri. Se pune la copt în cuptor la 180°C, timp de 8-12 minute, în funcţie de mărime. După răcire, se lipesc cu caramel, iar pe laterale se tăvălesc în praf de nucă-de-cocos. 


Scrieţi un comentariu!