Ingrediente

3-4 fő
300 g de orez cu bobul rotund, fiert
100 g de caşcaval afumat
3ouă
250 g de roşii decojite, la conservă
50 ml ulei de măsline
1căţel de usturoi
1pachet de busuioc proaspăt
150 g de pesmet
50 g de făină
0,5 l ulei
 sare
 piper măcinat
 (un pic de resturi de caşcaval gen parmezan)
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Bile de orez italiene umplute (Arancini)

  • Bile_de_orez_italiene_umplute

Amestecăm orezul răcit cu un ou (putem adăuga parmezan ras). Formăm bile astfel, încât să punem în mijloc o bucată de caşcaval afumat. Le dăm prin făină, ouă şi pesmet, apoi le prăjim în ulei fierbinte. Dăm roşiile, uleiul de măsline, busuiocul proaspăt şi un căţel de usturoi prin blender. Servim bilele cu acest sos.

Scrieţi un comentariu!