Ingrediente

3-4 fő
300 g de orez cu bobul rotund, fiert
100 g de caşcaval afumat
3ouă
250 g de roşii decojite, la conservă
50 ml ulei de măsline
1căţel de usturoi
1pachet de busuioc proaspăt
150 g de pesmet
50 g de făină
0,5 l ulei
 sare
 piper măcinat
 (un pic de resturi de caşcaval gen parmezan)
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Rulou de vinete cu sos condimentat de roșii

    Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei o tavă termorezistentă de 20x30 cm. Pentru sosul de roşii, încălzim o lingură de ulei de măsline într-o...

    mai departe
  • Pizza de cartofi

    Spălăm cartoful şi-l feliem subţire. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie care poate fi pusă în cuptor. Aşezăm feliile de cartofi, apoi presărăm peste ele...

    mai departe
  • Ouă poşate

    Pentru baia de aburi, punem apă într-un vas peste care aşezăm un vas mai mic. Punem gălbenuşurile în vasul aflat deasupra apei reci şi adăugăm 3 linguri de...

    mai departe

Bile de orez italiene umplute (Arancini)

  • Bile_de_orez_italiene_umplute

Amestecăm orezul răcit cu un ou (putem adăuga parmezan ras). Formăm bile astfel, încât să punem în mijloc o bucată de caşcaval afumat. Le dăm prin făină, ouă şi pesmet, apoi le prăjim în ulei fierbinte. Dăm roşiile, uleiul de măsline, busuiocul proaspăt şi un căţel de usturoi prin blender. Servim bilele cu acest sos.

Scrieţi un comentariu!