Tortul Prinţeselor

Medie
Medie
Multă

Preparare

Pentru blat, se bat ouăle cu zahăr. Se încorporează făina amestecată cu praf de copt şi cu amidon, apoi se adaugă untul topit. Se pune la copt într-o formă cu diametrul de 22-24 cm, se lasă la răcit şi se taie în trei. Se coace la 175°C, timp de 25-30 de minute. Se prepară un amestec de gem de zmeură cu zahăr şi cu gelatină. Pentru cremă, se pune la fiert laptele, într-o altă oală se amestecă gălbenuşurile cu zahăr, cu seminţele de vanilie şi cu amidonul. Laptele fierbinte se toarnă încet peste amestecul cu ouă şi se amestecă încontinuu. Se pune înapoi pe plită şi se lasă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se încorporează bucăţelele reci de unt. Se lasă la răcit. Pentru umplerea tortului, se bate spumă 600 ml de frişcă lichidă. Primul blat se unge în strat subţire cu cremă de vanilie, la margini se face o barieră, cu ajutorul unui poş. Înăuntru se pune gemul de zmeură. Jumătate din cantitatea de frişcă bătută se încorporează în crema de vanilie, iar cu această compoziţie se va umple tortul în continuare. Deasupra ultimului blat se pune numai frişcă bătută, în formă de cupolă. În mod tradiţional, se înveleşte cu marţipan verde, deasupra se pune o decoraţie de ciocolată şi o floare/un trandafir roz din marţipan. Din 100-150 ml de frişcă lichidă, se poate face frişcă bătută, cu care se pot orna şi lateralele, cu ajutorul unui poş cu dui în formă de stea.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă