Tort sărat cu dovlecel și cremă din iaurt cu verdeață

Preparare

Aluatul pentru clătite:
Tăiem dovlecelul în bucăți mai mari și adăugăm toate celelalte ingrediente. Aluatul ar trebui să fie moale, să curgă ușor. Coacem clătitele de dovlecel, pe rând, pe o tigaie încinsă, dată cu ulei, pănâ devin aurii. Clătitele reci le așezăm unele peste altele și între ele punem câte un strat de cremă de iaut cu verdețuri Partea de sus o împodobim cu roșiile și ceapa care au mai rămas. Lăsăsm să se răcească bine. Crema:
Amestecăm într-un vas, iaurtul grecesc, usturoiul presat și edamul tăiat în bucăți mărișoare. Roșiile cherry le tăiem în jumătăți, ceapa o tăiem în rondele subțiri și le adăugăm în amestecul de iaurt. punem sare, piper și adăugăm verdețuri după gust.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă