Tort De Clătite (Cu Tiramisu De Fructe)

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Pentru aluatul de clătite, amestecăm într-un vas ingredientele uscate. Într-un alt vas, batem uşor ouăle şi gălbenuşurile, apoi le amestecăm cu mixul de făină. Turnând constant, adăugăm laptele şi untul topit. Punem amestecul în frigider pentru o oră, apoi facem 18 clătite pe care le aşezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt şi le lăsăm la frigider cel puţin 2 ore. Pentru umplutură, cernem zahărul pudră într-un vas, apoi îl amestecăm cu mascarpone. Amestecăm gemul. Dacă e prea gros, îl fierbem cu puţină apă, ca să fie tartinabil. Punem clătitele în straturi cu umplutura. Aşezăm pe fundul unei forme de tort prima clătită, apoi o ungem cu 2 -3 linguri de umplutură cu mascarpone, apoi o altă clătită şi iar mascarpone. Fiecare a treia clătită o ungem cu gem. Lăsăm ultima clătită goală, apoi lăsăm tortul şi restul de mascarpone în frigider 2 ore sau peste noapte. Scoatem tortul din frigider, scoatem forma de tort şi ungem tortul cu crema rămasă. Înainte de servire, îl presărăm din belșug cacao neîndulcită.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă