Timballo De Vinete

Ușor
Ieftin

Preparare

Se păstrează 1 vânătă și restul se coc la cuptor, pe toate părțile, până li se înmoiae pulpa. Aceasta se îndepărtează, se scurge bine și se amestecă, într-un bol, cu ouăle, parmezanul și cât pesmet este necesar pentru a forma chifteluțe. Acestea se prăjesc, în ulei de măsline. În altă tigaie, se călește vânăta rămasă, tăiată felii pe lungime (folosiți instrumentul de curățat cartofi). Fiecare chifteluță se acoperă cu o felie de vânătă astfel preparată, se așază într-o tavă termorezistentă (cu capac), apoi se toarnă deasupra sosul de roșii și parmezanul ras. Se pune capacul și se dă la cuptorul preîncălzit, la 200o C, 10 – 15 minute. Se servește cu frunze de busuioc deasupra.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă