Tartă De Mere, Cu Ghimbir Şi Aluat Crocant

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Amestecăm cu robotul făina, untul rece, sarea, zahărul şi atâta apă cât să se formeze aluatul. Lăsăm să se răcească o jumătate de oră. Între timp, tocăm mărunt biscuiţii cu robotul. Pentru umplutură, descojim merele, le curăţăm de cotor şi le tăiem în felii. Le aromatizăm cu zahăr, scorţişoară măcinată şi ghimbir, un pic de sare şi suc de lămâie. Între timp, amestecăm cidrul cu seminţele de vanilie şi-l fierbem până când scade la o treime. Adăugăm sucul merelor şi continuăm fierberea, până când rămân doar 100 ml de suc. Dizolvăm amidonul de porumb în două linguri de apă şi-l adăugăm la sucul de mere, pe care-l fierbem circa un minut, până când se îngroaşă. Îl lăsăm să se răcească, apoi îl amestecăm cu feliile de mere şi ghimbirul feliat subţire şi confiat. Presărăm masa cu biscuiţi măcinaţi mărunt (în loc de făină) şi întindem două treimi din aluat. Căptuşim cu aluatul o formă mai adâncă de tartă şi ungem marginile cu ou bătut. Întindem umplutura în formă şi punem untul, bucăţi mici. Întindem şi restul aluatului, acoperim tarta, apoi lipim marginile. Ungem deasupra cu ouă, apoi facem tăieturi, ca să nu se strângă aburii care se formează în timpul coacerii. O presărăm cu zahăr brun şi o punem în congelator, pentru zece minute. O coacem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de 1,5-2 ore. După ce o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească de tot.

înapoi la listă