TV Paprika Logo

Tartă Cu Brânză De Capră, Ceapă Roșie Și Semințe De Chimen

Medie
Multă

Preparare

1. Pentru a prepara blatul din aluat fraged, turnați făina și un vârf de cuțit de sare în vasul robotului de bucătărie. Adăugați untul și untura și mixați până ce obțineți consistența unui pesmet fin. Transferați amestecul în alt vas. (Dacă nu aveți robot de bucătărie, amestecați untul și untura cu făina într-un vas, cu vârfurile degetelor.) Adăugați 3-4 linguri de apă rece – cât să puteți forma o minge de aluat din amestec.

2. Puneți aluatul pe suprafața de lucru ușor presărată cu făină și frământați puţin până ce devine moale. Întindeți aluatul până când are dimensiunile potrivite pentru fundul și laturile unei forme de copt rotunde, cu diametrul de 25 de cm și fund detaşabil. Așezați aluatul în formă potrivindu-l bine între fundul și marginile formei și înțepați-l cu furculița din loc în loc; puneți-l în frigider pentru 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 190°C/gaz 5.

3. Așezați deasupra aluatului hârtie de copt și umpleți suprafața cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb, dați la cuptor pentru 15 minute. Scoateți forma, îndepărtați boabele de fasole sau bilele și hârtia de copt și puneți iarăși aluatul în cuptor pentru 10 minute sau până când devine auriu. Scoateți-l din cuptor și puneți-l deoparte.

4. Pentru a prepara marmelada din ceapă, încălziți o tigaie mare, adăugați uleiul și untul și încălziți-le până când încep să spumeze. Adăugați ceapa, asezonați cu sarea și piperul și lăsați pe foc mic spre mediu timp de 5 minute, amestecând regulat. Adăugați zahărul, acoperiți tigaia și mai lăsați-o pe foc încă 10‑15minute, până când ceapa a lăsat zeamă.

5. Luați capacul de pe tigaie și dați focul mare pentru încă 20 de minute, ca să scadă zeama. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 200°C/gaz 6.

6. Când amestecul din ceapă începe să capete consistența gemului, adăugați semințele de chimen prăjite. Când amestecul a căpătat consistența marmeladei, luați tigaia de pe foc, adăugați oțetul și amestecați. Mai asezonați, după gust.

7. Pentru a prepara umplutura, bateți ouăle cu smântâna într-un vas. Amestecați cu marmelada din ceapă și turnați în forma cu aluatul precopt. Așezați deasupra feliile de brânză de capră. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute, până când amestecul s-a închegat și este ușor rumenit deasupra.

8. Scoateți tava din cuptor și lăsați tarta să se răcească ușor. Presărați deasupra frunze de tarhon și coriandru.

înapoi la listă