Emisiune asociată:
Crăciunul La Tv Paprika
2. sezon 2. parte
Preparare
Pregartim pastele punand faina intr-un bol, adaugam oua care sunt la temperatura camerei, nu reci.
Malaxam pentru 15 minute
Lasam aluatul 30 minute acoperit cu folie
Pregatim tagliatelle cu apparatul
Se pune ulei intr-o tigaie
Se pune patrunjel intreg si usturoiul
Se pun scoici si dupa ce se deschid un pic se sting cu vin
Se pune capac imediat
Si se fierb doua minute
Se strecoara zeama
Se pun deoparte scoicile
Punem la tostat fistic pana se incalzesc putin si punem untul
Trecem prin cutter fistic si i adaugam la zeama de la cozze
Punem zeama cu fistic in tigaie
Se pune tagliatelle la fiert in apa in care se adauga doua linguri de ulei
De obicei tagliatelle fierb repede, depinde de grosime
Inainte cu doua minute ca tagliatelle sa fie fierte le scurgem de apa si le punem in tigaie
Adaugam scoicile si un pic de ulei de masline
Se pun pe farfurie inainte pastele apoi sosul si apoi scoicile.
(Foto: Katalin Sándor)