Tagliatelle home made cu crema de fistic si cozze

Preparare

Pregartim pastele punand faina intr-un bol, adaugam oua care sunt la temperatura camerei, nu reci.

Malaxam pentru 15 minute

Lasam aluatul 30 minute acoperit cu folie

Pregatim tagliatelle cu apparatul

Se pune ulei intr-o tigaie

Se pune patrunjel intreg si usturoiul

Se pun scoici si dupa ce se deschid un pic se sting cu vin

Se pune capac imediat

Si se fierb doua minute

Se strecoara zeama

Se pun deoparte scoicile

Punem la tostat fistic pana se incalzesc putin si punem untul

Trecem prin cutter fistic si i adaugam la zeama de la cozze

Punem zeama cu fistic in tigaie

Se pune tagliatelle la fiert in apa in care se adauga  doua linguri de ulei

De obicei tagliatelle fierb repede, depinde de grosime

Inainte cu doua minute ca tagliatelle sa fie fierte le scurgem de apa si le punem in tigaie

Adaugam scoicile si un pic de ulei de masline

Se pun pe farfurie inainte pastele apoi sosul si apoi scoicile.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă