Supa petrecăreților

Preparare

Călim slănina tocată cubulețe mici și ceapa tocată mărunt. Punem deoparte puțin din acest amestec, iar
peste restul, adăugăm ardei tăiați și roșii.
Condimentăm cu usturoi, chimen măcinat și frunze de dafin.
Punem boiaua și stingem cu zeama de la ciolanul fiert și lăsăm să fiarbă înăbușit, adăugând zeamă de 2-3
ori.
Adăugăm varza murată, spălată și tăiată.
Când e fiert pe jumătate, împărțim în două, iar jumătate punem deoparte pentru perișoarele secuiești.
La partea rămasă, adăugăm zeamă de pe ciolan și apă și lăsăm să fiarbă până se înmoaie varza, îngroșăm
cu amestec de smântână și făină, iar la servire, adăugăm și ciolanul afumat, fiert și tăiat bucăți.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă