Supă de perișoare secuiești

Preparare

Călim slănina tocată cubulețe mici și ceapa tocată mărunt. Punem deoparte puțin din acest amestec, iar
peste restul, adăugăm ardei tăiat și roșii.
Condimentăm cu usturoi, chimen măcinat și frunze de dafin.
Punem boiaua și stingem cu zeama de la ciolanul fiert și lăsăm să fiarbă înăbușit, adăugând zeamă de două-trei
ori.
Adăugăm varza murată, spălată și tăiată.
Când e fiartă pe jumătate, împărțim supa în două, iar jumătate punem deoparte pentru supa petrecăreților.
Amestecăm carnea tocată cu ceapa călită cu slănină și orezul fiert, punem sare, piper și boia. Adăugăm și un ou
crud și omogenizăm bine. Facem perișoarele și le punem în supa de varză și lăsăm să fiarbă împreună.
Când sunt fierte perișoarele, adăugăm mărarul tocat și servim supa cu smântână.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă

Setări cookie