Šufanky Umplute Cu Brânză

Preparare

Prima dată se prepară umplutura cu brânză.
Ingredientele se amestecă bine.
Şi aluatul e simplu de preparat.
Cele trei ingrediente se amestecă, aluatul se frământă şi se fac şapte părţi egale.
Din fiecare bucată se formează cercuri cu diametrul de 27-30 cm, care se împart în opt bucăţi.
Peste tringhuri se pune câte o lingură din amestecul cu brânză, marginile se împăturesc, apoi se rulează spre vârf.
Prăjiturile šufanky se pun pe o tavă pentru copt tapetată cu hârtie pentru copt cu vârfurile în sus şi se pun în cuptor la 180 de grade, până capătă o culoare aurie.
După coacere, se presară cu zahăr pudră.
Cât sunt proaspete, sunt crocante, apoi, de la umplutura cu brânză, se vor înmuia puţin.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă