Rugelach

Preparare

Amestecăm ingredientele aluatului cu mâna sau robotul.
Împachetăm aluatul lipicios în folie de plastic şi îl punem în frigider pentru cel puţin 4 ore, dar şi mai bine, pentru o noapte întreagă.
Împărţim aluatul în patru porţii. Scoatem din frigider doar porţia cu care lucrăm şi punem înapoi restul în frigider.
Întindem aluatul la o grosime de 3 mm şi într-o formă de cerc, dacă e posibil. Presărăm pe masă făină, să nu se lipească.
Ungem aluatul cu gem, Nutella sau cu ce vrem, peste care presărăm nucile, alunele sau migdalele mărunţite, apoi îl tăiem în 8 felii.
Le rulăm, începând de la margine, făcând cornuleţe.
Aşezăm rugelachurile pe tava pe care am pus hârtie de copt, apoi le ungem cu amestecul de ouă şi vanilie şi le presărăm cu zahăr pudră cu scorţişoară.
Le coacem la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

înapoi la listă