Ragut De Pui Cu Năut Din Orientul Apropiat

Ușor
Medie
Scăzut

Preparare

Încălzim uleiul într-o oală mijlocie. Tăiem pulpele de pui în bucăţi, le dăm cu sare şi piper. Prăjim puţin fiecare bucată de carne, apoi le scoatem pe o farfurie. Lăsăm uleiul, să se răcească, apoi călim ceapa şi usturoiul, tocate mărunt. Adăugăm chimionul, frunzele de dafin şi pasta de roşii, apoi le gătim, până când pasta de roşii devine maronie (dar nu se arde). Presărăm totul cu puţină scorţişoară şi fulgi de ardei iute. Punem înapoi carnea în vas şi completăm cu apă. Adăugăm sare şi piper, apoi gătim totul acoperit, timp de 20-25 de minute, până când carnea devine moale. Scoatem iarăşi carnea, adăugăm năutul şi mai fierbem totul la foc mare, timp de 5 minute. Între timp, scoatem carnea de pe oase şi le punem în oală, împreună cu ardeiul capia feliat. Le fierbem doar până când ardeiul se înmoaie şi între timp, condimentăm totul cu sare şi suc de lămâie. Înainte de servire, presărăm totul cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

înapoi la listă