Quiche francez cu somon și spanac

Preparare

Amestecăm toate ingredientele într-un vas, astfel încât să obținem un aluat ușor de modelat. Lăsăm aluatul în frigider pentru câteva minute. Aluatul odihnit îl lăsăm la temperatura camerei ca să se înmoaie. Îl întindem și îl punem în forma pe care am uns-o cu unt și am dat-o cu făină.
Luăm pielea de pe somon și îl tăiem în bucăți mici. Punem într-o tigaie încinsă ulei de măsline, ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Călim până devin sticloase. Adăugăm bucățile de somon, pe care le prăjim puțin pe ambele părți. La final adăugăm spanacul și le punem la o parte. Spanacul își va pierde imediat din volum. amestecul obținut îl punem pe aluat și îl acoperim cu crema de ouă, pe care am pregătit-o amestecând ouăle, smântâna acră și smântâna dulce. Adăugăm sare și piper. Coacem la 170 de grade, aproximativ 30 de minute.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă