Pulpă De Gâscă Cu Portocale Şi Gnocchi Cu Varză

Medie
Scump
Medie

Preparare

Dăm varza pe răzătoare şi o sărăm, o stoarcem după puţin timp şi o călim un pic într-o tigaie, cu puţin piper. Fierbem cartofii în coajă, iar când s-au răcit, îi pasăm. Adăugăm făina, varza şi ouăle. Facem un aluat omogen, apoi formăm cilindri din care rupem cu un cuţit pernuţe mici. Le lăsăm să se odihnească până când pregătim pulpele de gâscă. Asezonăm pulpele de gâscă cu sare şi piper, apoi le rumenim într-o tigaie. Într-un vas, radem ghimbir, coajă de portocală şi de lămâie, adăugăm zeama unei portocale şi, eventual, o lingură de miere, după gust. Aşezăm pulpele în tavă, cu pielea în sus şi le ungem din belşug cu marinada de portocală şi le coacem în cuptor la 160 de grade, timp de o oră-o oră şi jumătate, în funcţie de mărimea lor, până se rumenesc. Fierbem pastele în apă fierbinte timp de 3-4 minute, până când se ridică la suprafaţă, apoi le prăjim în untura de gâscă rămasă în tigaie sau în unt.

înapoi la listă