Pui Fript Cu Pesto, Cartofi Gratinaţi Franţuzeşti Cu Smântână

Medie
Medie
Medie

Preparare

Cartofi dauphinoise: Curăţăm cartofii, apoi îi feliem subţire, îi punem într-un vas cu apă rece şi îi lăsăm cel puţin 15-20 de minute, amestecând des. Între timp, pasăm unul dintre căţeii de usturoi şi îl amestecăm cu unt. Scoatem feliile de cartofi pe un șervet de bucătărie sau un prosop de hârtie, ca să se scurgă. Ungem o tigaie medie cu untul condimentat şi aşezăm înăuntru feliile de cartofi. Pasăm şi adăugăm celălalt căţel de usturoi la smântâna dulce pe care o condimentăm cu sare, piper şi nucşoară, apoi turnăm amestecul peste cartofi. La sfârşit, radem caşcaval peste amestec şi-l punem în cuptorul încălzit la 150 de grade, unde va fi gata în circa o oră şi jumătate. Pui cu pesto: Tăiem carnea de pui în fâşii pe care le punem într-o tavă. Adăugăm 2-3 linguriţe de pesto şi puţină sare, apoi le amestecăm. Încălzim puţin ulei într-o tigaie, apoi prăjim fâşiile de pui, până prind culoare.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă