Prăjitură De Paște Kuglof Cu Migdale

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă cu sare. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr într-un alt bol. Se adaugă unt topit, apoi frişcă lichidă, zeamă de lămâie şi coajă rasă de lămâie. Făina de alac se amestecă cu făina de migdale şi cu praf de copt. Amestecul de făină împreună cu spuma de albuşuri se încorporează în amestecul făcut cu gălbenuşuri. Compoziţia se toarnă în forma pentru kuglof dată cu unt şi presărată cu făină. La suprafaţă, se presară cu stafide sau merişoare. Se pune la copt la 170 de grade, timp de 15 minute.

Ouăle, zeama de lămâie şi mierea se amestecă la baie de aburi până se îngroaşă, apoi se adaugă unt şi se amestecă din nou. Glazura călduţă se toarnă peste prăjitura kuglof.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă