Porc Fraged Cu Scorțișoară Și Cuișoare

Medie

Preparare

1. Preparați mai întâi marinata cu masala. Puneți într-un mojar cu pistil scoarța de scorțișoară și cuișoarele și zdrobiți-le ușor. Puneți amestecul într-o tigaie uscată la foc mic și prăjiți ușor până simțiți aroma condimentelor care emană din tigaie. Rupeți ardeii iuți roșii în bucăți și adăugați-i în tigaie. Continuați să prăjiți amestecul uscat încă puțin, fără să îl ardeți. Luați tigaia de pe foc și puneți-o deoparte să se răcească.

2. Puneți amestecul de condimente răcit într-un blender. Adăugați toate celelalte ingrediente pentru masala și mixați pentru a obține o pastă fină. Gustați și mai asezonați, după gust.

3. Frecați carnea de porc cu masala și puneți-o într-un vas destul de mare ca să intre perfect. Puneți deoparte masala rămasă. Acoperiți carnea și puneți-o în frigider pentru câteva ore, dacă e posibil.

4. Preîncălziți cuptorul la 180°C/gaz 4. Turnați uleiul într-o tavă de friptură și încălziți-o pe plită, la foc potrivit. Îndepărtați masala în exces de pe carnea de porc marinată, puneți carnea în tavă și rumeniți-o bine pe ambele părți. Apoi, puneți-o în cuptor pentru 30 de minute.

5. Reduceți temperatura cuptorului la minim. (Puteți turna câteva linguri de marinată peste carne pentru mai multă aromă. Restul de marinată se poate păstra pentru alt preparat). Acoperiți carnea cu folie de aluminiu bine strânsă, astfel încât vaporii din carne să se degaje în folie și să frăgezească bine carnea. Lăsați-o în cuptor încă 3-3½ ore dacă folosiți o bucată rulată; dacă ați folosit bucăți mai mici sau felii, modificați corespunzător timpul necesar.

6. Scoateți carnea din cuptor și desfaceți-o în bucăți folosind două furculițe.

7. Când serviți, puneți o porție de carne pe o frunză de salată. Puneți deasupra salata de varză cu sos (dacă folosiți) sau puțin coriandru.

Rețete extrase din „The Incredible Spice Men”, publicată de BBC Books.

înapoi la listă