Pişcot Cu Cremă De Lămâie

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Încălzim cuptorul la 180 de grade. Batem albuşurile cu un pic de sare, până când obţinem o spumă tare. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul, până când obținem o cremă uniformă. Adăugăm zeama şi coaja rasă de lămâie, untul topit şi cernem făina cu praful de copt. La final, amestecăm uşor şi spuma de gălbenuş, având grijă să nu se lase. Turnăm aluatul în forma de copt căptuşită cu hârtie de copt şi îl coacem timp de 20 de minute, apoi îl încercăm cu o andrea. Tava mea are 28×15 cm. După ce s-a răcit, tăiem blatul în trei felii şi le ungem cu crema. Amestecăm cu telul crema de brânză, care e la temperatura camerei, cu zahărul, vanilia şi lămâia, apoi umplem cu ea prăjitura. Lăsăm pişcotul să stea o oră şi jumătate, apoi îl tăiem în cuburi. Cel mai bine e să-l servim la temperatura camerei !

înapoi la listă