Panna cotta cu sos de caramel

Preparare

Tăiem în două păstaia de vanilie și scoatem semințele. Punem la fiert frișca, laptele zahărul și semințele de vanilie. Când începe să fiarbă, luăm vasul de pe foc ! Cele 4 foi de gelatină le punem în apă rece pentru 1-2 minute, le stoarcem și le amestecăm în laptele călduț.Turnăm această compoziție de panna cotta în pahare și o mai lăsăm să stea până se răcește complet, după care o punem la răcit în frigider pentru câteva ore, până se întărește. Punem la fiert zahărul cu apa și, când se topește zahărul, adăugăm untul și frișca. Le fierbem împreună şi lăsăm amestecul să se răcească. Prăjim migdalele și le mărunțim cu un cuțit. Topim zahărul într-o tigaie de Teflon și punem migdalele tăiate, după care întindem amestecul pe o hârtie de copt sau pe silicon la uscat. După ce se întărește, îl spargem în bucățele și îl folosim pentru a decora panna cota.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă

Setări cookie