TV Paprika Logo

Limbă-De-Mare De Dover Cu Lămâi Verzi Și Ghimbir

Medie

Preparare

1. Într-o cratiță mare fierbeți apă cu sare, puneți înăuntru sparanghelul și fierbeți-l la foc mic timp de 3 minute, sau până se înmoaie. Scoateți-l din apă, scurgeți-l și puneți-l deoparte.

2. Pentru a pregăti peștele, încălziți cuptorul la 200°C/gaz6. Amestecați făina cu boiaua, sarea și piperul și dați peștele prin amestec; scuturați-l pentru a îndepărta amestecul în exces. Încălziți o tigaie mare, neaderentă și termorezistentă, la foc mediu; utilizați două tigăi dacă peștii sunt prea mari pentru o singură tigaie. (Dacă nu aveți tigăi termorezistente, preîncălziți o hârtie de copt unsă cu puțin ulei). Adăugați uleiul și încălziți-l până când ies aburi. Adăugați peștele (cu partea cu pielea în jos, dacă ați îndepărtat parțial pielea) și prăjiți-l fără să-l mișcați timp de 3-4 minute, până ce formează o crustă aurie. Întoarceți-l pe partea cealaltă și transferați tigaia în tava de sus a cuptorului fierbinte (sau transferați peștele pe hârtia de copt preîncălzită și dați-l la cuptor) pentru 8-10 minute, până când carnea este bine pătrunsă și devine opacă.

3. Pentru a prepara sosul, topiți untul într-o tigaie la foc mediu și lăsați-l să sfârâie pentru 2-3 minute, până ce capătă o culoare ușor maronie. Reduceți focul la minim, adăugați ghimbirul, sucul de lămâi verzi, semințele de rodie și coriandrul tocat și încălziți amestecul, nu foarte tare deoarece se va tăia. Asezonați după gust. Serviți peștele cu garnitură de sparanghel și turnați deasupra o lingură de sos.

înapoi la listă

Setări cookie