LASAGNA UMPLUTA

Preparare

Se taie ceapa foarte subtire

Se pune intr-o cratita cu un pic de ulei de masline la foc mediu

Se stinge cu vin alb

Se adauga un pic de apa fierbinte

Se distueste pina ca se face trasparenta

Se adauga pulpa de rosi si jumatate din busuioc

Se acopera si se lasa la foc incet

A parte sa face amestec pt chiftelute: carne tocata, patrunjel, 1 ou, usturoi pisat, paine toast, care inainte sa imuiat in lapte si se pune dupa ca este stoarsa, 20 gr parmizan.

Se fac chiftele mici si se prajesc

Se taie feliute carnatul

Se fierb oua

Se adauga a doa parte de busuioc la sos , cand este spre sfirsit .

Se pune in tava un pic de sos ,

Peste se pune, un strat de lasagne apoi sos de rosi, chiftele, mozzarella taiata cubulete, carnat taiat felii,  o mana de parmezan si apoii iara foi de lasagne, si sa face aprox 3 /4 straturi , depinde de cat este mare tava.

Pe ultimul strat sa pune numai sos de rosi, mozzarella si parmezan .

Sa pune in cuptor preincalzit la 180 de grade aprox 40 de min.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă