Friptură Cu Mere Şi Cartofi Gratinaţi

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Carnea se spală, se taie în patru bucăţi, se usucă şi se fac tăieturi în piele, cu un cuţit ascuţit. Se presară cu sare şi cu piper şi se pune într-o tigaie, ca să se rumenească pe toate cele patru părţi, după care se transferă într-o tavă pentru copt. Se adaugă bucăţile de mere tăiate felii subţiri, ceapa tăiată semicercuri, foile de dafin şi se presară cu usturoi şi cu cimbrişor. Se toarnă bere şi zeamă de carne deasupra. Tava se acoperă şi se pune în cuptor la 200 de grade, pentru o oră, după care se scoate folia, se dă cu sosul de dedesubt peste carne şi se lasă la rumenit încă 30-40 de minute, în cuptorul setat la 180 de grade.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă