Friptură Cu Legume Şi Cu Orez

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Într-o cratiţă se toarnă ulei, se adaugă două cepe mărunţite şi se lasă la călit până când ceapa devine transparentă. Carnea se bate, se presară cu sare şi cu piper, apoi se pune la prăjit peste ceapă şi se prăjeşte pe ambele părţi. După aceea, se toarnă zeamă de carne, se adaugă legumele rădăcinoase mărunţite, foi de dafin, ienibahar şi piper boabe. Se pot pune şi cimbrişor şi rozmarin (dacă se pun într-o strecurătoare pentru ceai, la sfârşit, se scot uşor). Se lasă la călit. Când legumele s-au înmuiat pe jumătate, sosul se îngroaşă cu făină amestecată cu apă. Se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă în continuare la călit.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă