Cubuleţe Cu Căpşuni

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se unge şi se presară cu făină sau cu pesmet o tavă de 38×30 cm (cu adândimea de 4 cm). Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade, apoi se bat spumă patru albuşuri. După aceea, se freacă spumă patru gălbenuşuri cu zahăr, se adaugă ingredientele lichide şi făina. Se încorporează spuma de albuşuri. Aluatul se transferă într-o tavă şi se pune la copt pentru 15 minute, până se obţine o culoare deschisă la suprafaţă. Se verifică cu acul. Până se răceşte blatul, se prepară crema. Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă smântână, brânză, zahăr vanilat şi întăritor de frişcă. Crema se amestecă manual până devine netedă. După răcire, blatul se unge cu gem, apoi cu crema pregătită şi se pune în frigider, pentru a se răci. Între timp, căpşunile se taie bucăţi. Se prepară gelatina. Ingredientele se pun la fiert, amestecând continuu, apoi se stinge focul. Se mai amestecă puţin, apoi se lasă la răcit înainte să fie adăugată la fructe (nu trebuie să fie fierbinte). Deoarece căpşunile nu formează un strat uniform, gelatina se întinde cu un cuţit pentru uns. Tortul se pune la frigider pentru a se răci.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă