Cremă Banoffee

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Punem laptele şi smântâna dulce la fiert pentru cremă. Batem cu un tel ouăle, zahărul, vanilia şi amidonul, până obţinem o spumă. Când laptele începe să fiarbă, îl scoatem de pe foc şi-l adăugăm încet la ouă, amestecând continuu. Punem înapoi amestecul în vasul în care am fiert laptele şi amestecând continuu, îl fierbem, până când se îngroaşă, ca o budincă. Îl lăsăm să se răcească. Măcinăm biscuiţii, feliem bananele. Călim bananele cu unt într-o tigaie de teflon şi le presărăm cu zahărul brun. Când zahărul s-a topit, adăugăm laptele condensat şi fierbem totul. Facem frişca. Împărţim în pahare firimiturile de biscuiţi, peste care punem amestecul de banane. Turnăm peste ele cremă de vanilie din plin, apoi finalizăm cu frişcă. Decorăm cu ciocolată de menaj ras.

înapoi la listă