Coltunasi dulci din aleuat fraged umpluti cu urda

Preparare

Se pun in mixer unt cu zaharul

Cand sunt bine amestecate sa adauga mierea

Sa adauga coaja rasa de la o jumatate de portocala, si jumata de lime

Si esenta de vanilie

Se adauga treptat, ouale, dupa ce a fost batut un pic cu un tel .

Cand sa omogenizat putem adauga bicarbonatul pt prajituri

Si apoi treptat faine bine cernuta

Se trasfera aluatul intr-o tava

Se acopera cu folie

Si se pune in frigider cel putin 4 ore .

Punem apa la fiert cu un strop de sare

Punem grisul incet incet in timp ce amestecam cand apa fierbe

Ne ajutam cu un tel, si apoi cu o paleta de lemn

Apoi cand este fiert, dupa aprox 4-5 min

Il transferam intr-o tava si il acoperim cu folie alimentara in contact direct, astfel evitam pelicula care sa formeaza de obicei

 

Cand este rece, il punem in mixer

Adaugam portocale confiate

Apoi sa adauga urda in doua etape

Cand este bine amestecata se adauga zaharul

Si apoi aromele (impreuna cu coja de la o jumatate de portocala rasuita, si coaja de la o jumatate de lime rasuit)

Si dupa ce sa amestecat bine, adaugam ouale

Se fac din aluat mai multe mingi si facem niste forme sferici

Umplem cu crema de urda

Sa acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca o noapte in frigider

Acoperit cu foie de prospetime

Si apoi

Le dam cu ou usor batut cu tel, cu o pensula

Se pun in cuptor preincalzit la 225 de grade aproximativ 18/20 min.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă