Colţunaş Umplut Cu Carne Şi Legume (Piroşcă)

Medie
Medie
Multă

Preparare

Dizolvăm drojdia cu lapte călduţ, apoi o amestecăm cu apa, untul topit, un pic de sare şi făina, obţinând un aluat elastic. Îl lăsăm la dospit. Prăjim carnea cu ceapa tocată, apoi adăugăm legumele mărunţite. Condimentăm cu sare, piper, nucşoară şi muştar. O călim bine, după care o punem deoparte, să se răcească. Întindem aluatul şi tăiem discuri pe care punem umplutura, le închidem şi apăsăm marginile. Le ungem cu ouă, apoi le coacem în cuptor, la 180 de grade, timp de 25-30 minute, până devin rumene, sau le putem prăji în ulei fierbinte, în 5-10 minute. Amestecăm smântâna cu iaurtul, sarea şi usturoiul zdrobit, apoi adăugăm pătrunjel tocat mărunt.

înapoi la listă