Churros Cu Sos De Ciocolată Fierbinte

Medie
Medie
Multă

Preparare

Churros: Untul și margarina se pun la fiert într-o oală cu apă. Când se formează spumă, se adaugă zahăr, puțină sare, apoi se toarnă toată făina și se amestecă bine cu o lingură de lemn. Când aluatul se face rotund, se mai lasă pe plită un minut, amestecând încontinuu. Se lasă la răcit timp de 50-10 minute, după care se încorporează și ouăle. Aluatul se introduce într-un poș cu vârf în formă de stea și se toarnă direct în ulei încins, ca să se prăjească. Bucățile prăjite se dau prin zahăr tos cu scorțișoară cât sunt calde. Sos de ciocolată: Ingredientele se introduc într-o oală și se fierb, amestecând continuu.

Dulce de leche:

Laptele condensat se toarnă într-un vas termorezistent care se așază pe baie de apă și se dă la cuptor, la 220 de grade, timp de o oră și jumătate-două ore. Dacă apa de dedesubt se evaporă, se va completa. Crema și tava cu apă e bine să se acopere cu o folie. Într-un borcan curat și închis. se păstrează și timp de două săptămâni în frigider.

înapoi la listă