Chifle Cu Brânză, Caise Şi Şepci De Bezele

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Forma rotundă se unge bine cu unt. Frişca lichidă, laptele şi zahărul vanilat se amestecă într-un bol. Chiflele sau cozonacul se taie felii, care se pun la înmuiat în amestecul de lapte şi frişcă lichidă. Se pune un strat de produse de patiserie înmuiate în formă şi se prepară umplutura cu brânză. Brânza se amestecă cu gălbenuşurile, cu zahăr (după gust), zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Amestecul cu brânză se transferă în formă peste produsele de patiserie, apoi se adaugă caisele sau alte fructe, de ex. mere cu zahăr vanilat şi stafide. Se acoperă cu un strat de produse de patiserie înmuiate. Dacă forma e mai înaltă, se poate repeta stratificarea. Chiflele în straturi se pun în cuptor la 180 de grade, timp de 30 de minute, până se rumenesc la suprafaţă. Apoi se scot din cuptor, se pun bucăţi de unt deasupra şi se mai lasă la copt, cu încălzire superioară, împreună cu spuma de albuşuri făcută din trei albuşuri, adăugată la suprafaţă, până se obţine o culoare aurie.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă